ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ

.

Μετά την επιτυχία των παραστάσεων Ένας Αξιοπρεπής Γάμος και Νίτσα, η Fresh Τarget Theatre Ensemble παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το σατιρικό αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ Λεόντιος και Λένα με έναν εννιαμελή θίασο ηθοποιών σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου.

Ο πρίγκιπας Λεόντιος πλήττει. Θανάσιμα. Περνά ατελείωτες ώρες μέσα στο υπνοδωμάτιό του χτίζοντας και χαλώντας φανταστικούς κόσμους ως αντίδοτο στην ανία αλλά και στην εξαντλητική εκπαίδευση που του επιβάλλεται ως διάδοχος ενός βασιλείου υπό κοινωνική, οικονομική αλλά και πνευματική κατάρρευση. ‘Τόσο νέος μέσα σ’ ένα τόσο γερασμένο κόσμο’, ο Λεόντιος νιώθει άδειος, χωρίς κανένα στόχο. Ο βασιλιάς πατέρας του - πολλές φορές εκτός τόπου και χρόνου - επιμένει να τον παντρέψει με μια πριγκίπισσα, τη Λένα, την οποία ο Λεόντιος δεν έχει δει ποτέ. Ο Λεόντιος οργανώνει τη φυγή του με τη βοήθεια ενός φίλου που  εμφανίζεται ξαφνικά στο δωμάτιό του και ξεκινά μια περιπλάνηση μακριά από το βασίλειο. Στην Ιταλία - όπου φτάνει εν μία νυκτί - συναντά και ερωτεύεται μια ‘άλλη’ κοπέλα. Περιέργως, ο γάμος μοιάζει αναπόφευκτος.

‪Τοποθετώντας το έργο στο σήμερα και την δράση στο εφηβικό δωμάτιο του Λεόντιου, η ομάδα εξερευνά την εξέλιξη του Λεόντιου από έναν ανήσυχο εφήβο σε έναν άντρα που καλείται να ανεξαρτητοποιηθεί από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε. Ένα έργο για τον ρόλο της μοίρας στη ζωή μας και την δύναμη που απαιτείται για να αποποιηθούμε ρόλους που δεν διαλέξαμε.

Παράταση Παραστάσεων :

11, 12, 13, 17, 18, 19 Νοεμβρίου |  Ώρα Έναρξης: 20:00

Κρατήσεις/Πληροφορίες: 7000 7027

Εισιτήρια: €13, €10 (μειωμένο), €7 (16-20 ετών)

 

 

Cast and creatives: 

 Ερμηνεύουν:

Νίκη Δραγούμη

Γιώργος  Μουαΐμης

Χρίστος Νικολάου

Παναγιώτα Παπαγεωργίου

Πάνος Μακρής

Νίκος Βαρέλλας

Στέφανος Πίττας

Κωνσταντίνα Μενοίκου

Κωνσταντίνα Κλεόπα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου

Σκηνικά/Κουστούμια: Γιώργος Γιάννου

Κίνηση: Φώτης Νικολάου

Μουσική Σύνθεση: Λευτέρης Μουμτζής

Μουσική Διδασκαλία: Βασιλική Αναστασίου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Alexander Jotovic

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρίνα Ζαντή

Συντονισμός Παραγωγής: Δήμητρα Χατζηγιάννη

Οργάνωση Παραγωγής: Γιώργος Μ. Ιωάννου

Οπτική Επικοινωνία: Δημήτρης Σωτηρίου

 

Παραγωγή: Fresh Target Theatre Ensemble

 

[email protected]
1 Costa Varnali Street
P.C 1057, Nicosia
Cyprus

Web Design & Development
by PALMTREE STUDIO